perjantai 16. lokakuuta 2015

Ensimmäinen verkko-ohjaus...

oli... ja meni - kuten myös toinenkin. Onneksi kaikki sujui ilman hirveää tuskaa kuten olin etukäteen ajatellut. Aloitimme Skypellä, koska TS:n asennus oli vielä tuolloin vaiheessa ja totesimme, että Skype ei vain toimi tämän kurssin tarkoituksiin. Ryhmän luominen ja ylläpitäminen oli liian hankalaa, sillä Teknisen piirustuksen perusteet- verkkototeutuksen on tarkoitus keskittyä verkossa tapahtuvaan opiskeluun eikä ohjaukseen tarvittavien ohjelmien pyörittämiseen. Skypessä oli parhaimmillaankin vain kolme kurssille osallistujaa, mikäli opettajaa ei lasketa mukaan, mutta kun saimme TS:n toimimaan, niin parhaimmillaan linjoilla taisi olla kuus - seitsemän osallistujaa. TS:n etuna on myös se, että serveri on auki vaikka ohjaaja ei olisikaan paikalla ja kuka tahansa, koska tahansa pääsee liittymään servulle, mikäli tietää IP:n ja salasanan. IP:n ja salasanan saa pyytämällä, mutta en viitsi postata niitä tänne, sillä silloinhan sinne voisi liittyä myös sellaista porukkaa ketkä eivät verkkototeutusta suorita.


Kuvassa hieman makua ohjaussession tiimellyksestä. Avoimien ikkunoiden viidakossa pomppiminen oli hetkittäin työlästä kun 5 vuotta vanha duuniläppäri ei oikein jaksa jauhaa (ei ole koskaan jaksanutkaan), mutta silti siitä selvittiin. Kuvasta puuttuu vielä Task managerin - performance välilehti, mutta eiköhän sekin saada ujutetua näkyviin vielä jossakin kohtaa. Jos tätä lukee joku joka pystyy vaikuttamaan firman ATK- hankintoihin, niin lisää runtua rautaan! Kiitos!

Jossain vaiheessa kävi ilmi, että verkkototeutuksen ajat eivät ainakaan kaikille toteutukseen osallistuville ole oikein toimivat, mutta ei hätää - NIITÄ VOIDAAN MUUTTAA!. Yhdellä ainakin oli harrastuksia pahoin lukujärjestykseen merkittyinä aikoina, mutta ilmoitelkaapas parempia, niin yritellään sovitella niitä lukujärjestyksiin. Myös äidinkielen opettaja lähetti terveisiä, että alkaa syyslomaviikon jälkeen käymään läpi blogikirjoituksianne, joten sitä silmällä pitäen kannattaa ilmoitella minulle niitä blogiensa osoitteita, niin pääsen lisäämään niitä tuohon listaan, mistä niitä on sitten helpompi tarkastella.

Tässä lienee nämä tärkeimmät tällä kertaa. Nyt sitten niiden blogien kimppuun!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Teknisen piirustuksen perusteet- verkkototeutuksen emäblogin tarkoituksena on toimia ennen kaikkea tiedotus- ja ohjauskanavana verkkototeutusta suorttaville opiskelijoille. Kommentteihin toivotaan sellaisia kysymyksiä/vastauksia/kommetteja, joista on hyötyä toteutusta suoritettaessa tai toteutukselle pyrittäessä.