keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Puolivälin krouvi...

Näin se aika lentää kun on mukavaa - vai mitenkä se sananlasku nyt menikään. Edellisestä blogipäivityksestä on hieman aikaa, mutta toisaalta ei ole liiemmälti ollut blogattavaakaan. Viime viikolla tuli eteen (taas) se tietokoneiden elämää hankaloittava puoli kun koko verkko-ohjaussessio kului yhden opiskelijan kanssa suunnitteluohjelmiston asennukseen ja rekisteröintiin palomuurin läpi. Onneksi kuitenkin oli käytössä TeamViewer niin pääsi käpälöimään kohteen ruutua suoraan - oli nimittäin hieman hankala yrittää neuvoa sokkona. Töitä jouduttiin tekemään ihan tosissaan ja välillä meinasi kiristellä purukalustoa ja taisi siinä jokunen pärkkeleskin irrota, mutta lopulta saatiin kuitenkin työvoitto. Tur i otur oli kuitenkin se, että em. verkko-ohjaussessioon ei osallistunut kuin tämä yksi ainoa opiskelija. Toivottavasti nyt sitten ei ole enää muita esteitä kurssin suorituksen tiellä.

Äidinkielen opettaja valisti kurssilaisia tehtävien tekemisestä äidinkielen näkökulmasta ja kuulemma oli lievää paniikinomaista tunnetilaa havaittavissa... Ai ai poijjaat - ettei vaan olis taas hommia jätetty sinne viime tippaan, mutta toisaalta jos viimehetkeä ei olisi, moni asia jäisi tekemättä - sanoo vanha (betoni)viidakon sanonta. Tätä se mun uneni ties! sanoisi eräs vanha työkaverini, mutta jotensakin osasin aavistaa tämän - jos en muuten niin emäblogin kylkeen liitettyjen blogien määrästä viimeistään. Blogeja pitäisi olla jotakuinkin kymmenen ja tällä hetkellä listalla taitaa olla ainoastaa neljä - niistäkin yksi oli tyhjä kun viimeksi tarkistin, yhdessä näkyy, että ensimmäisen viikon asioita on alettu tekemään, yksi oli vain luotu, koska se kuuluu kurssiin - ei siis sisältöä toistaiseksi ja yhdessä oli sitten näkyvissä ensimmäisen viikon vaaditut harjoitukset. Jos nyt sitten tähän saataisiin sellainen kuuluisa loppukiri, sillä kurssi rupeaa olemaan ehtoopuolella.

Onko äikän maikka saanut nuorisoa liikenteeseen kurssin puitteissa jää nähtäväksi tämän päivän ohjaussessiossa - ei ainakaan vielä ruuhkaa TeamSpeakissa, mutta kellohan on vasta varttia vaille...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Teknisen piirustuksen perusteet- verkkototeutuksen emäblogin tarkoituksena on toimia ennen kaikkea tiedotus- ja ohjauskanavana verkkototeutusta suorttaville opiskelijoille. Kommentteihin toivotaan sellaisia kysymyksiä/vastauksia/kommetteja, joista on hyötyä toteutusta suoritettaessa tai toteutukselle pyrittäessä.